Komunitný portál Dúhy pre LGBT ľudí bude prostredím, v ktorom budú môcť slobodne rozvíjať svoje myšlienky a svoje postoje. Získajú možnosť spoznať ľudí, ktorí sú v rovnakej situácii ako oni. Získajú možnosť vytvárať skupiny, resp. ucelenú komunitu, ktorá im lepšie pomôže začleniť sa do spoločnosti – to všetko v rámci maximálnej anonymity a v bezpečí.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

ČÍM JE VÝNIMOČNÝ?

Vychádza z reálnych problémov komunity. Jej členovia sa častokrát obávajú verejne priznať svoju orientáciu. Žijú v strachu z odmietnutia, vyhrážok či násilia, v dôsledku čoho nemôžu byť sami sebou.

Portál preto bude založený na anonymite užívateľov medzi sebou navzájom. Každý z užívateľov však bude pri registrácii overený, čo znamená, že každý si bude môcť byť istý, že osoby, s ktorými komunikuje sú reálne.

K unikátnosti portálu prispieva tiež fakt, že bude moderovaný. Tým sa zamedzí tomu, aby ho navštevovali ľudia, ktorých cieľom nie je rozvíjať túto komunitu, ale naopak, znevažovať ju.

Okrem toho bude jeho súčasťou aj online magazín, ktorý bude ľuďom prinášať osvetu v témach, ktoré ich zaujímajú a doteraz nie sú k dispozícii v slovenskom jazyku.


VĎAKA ČOMU VZNIKOL TENTO NÁPAD?

Práve vďaka projektu Mladí proti fašizmu, ktorý funguje už viac ako 3 roky, sme sa častokrát stretávali s príbehmi ľudí, ktorí sa boja verejne priznať svoju orientáciu. Žijú v strachu z odmietnutia, vyhrážok či dokonca násilia. Otázkou bolo, ako im pomôcť. Portál by mal byť odpoveďou.

VYUŽITIE FINANCIÍ

K vytvoreniu portálu budeme potrebovať minimálne 6 000€. Tie použijeme na:

ČO AK VYZBIERAME VIAC?

V prípade, že sa nám podarí vyzbierať viac peňazí, použijeme ich na ďalší rozvoj portálu, aplikáciu pre Android a iOS, prevádzku a zabezpečenie serverov, kvalitnejší obsah v online magazíne a podobne.

Budeme si veľmi vážiť každú vašu podporu a veríme, že sa nám podarí vyzbierať cieľovú sumu. Ďakujeme.

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →