Minulý víkend odštartovala austrálsko-novozélandská verzia reality šou RuPaul’s Drag Race. O titul prvej „Down Under“ drag superstar sa pobije 10 kráľovien z Austrálie a Nového Zélandu a samotná Mama Ru sa už nevie dočkať momentu, keď všetci uvidia, akú obrovskú charizmu, jedinečnosť, odvahu a talent majú drag queens od protinožcov.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Zámer pritiahnuť šou do Austrálie bol produkčnou spoločnosťou Worlds of Wonder ohlásený už v lete roku 2019. Kvôli pandémii a súvisiacim cestovným obmedzeniam muselo byť natáčanie šou presunuté do Aucklandu na Novom Zélande. Obsadenie bolo preto rozšírené aj o novozélandské queens a šou dostala oficiálny názov RuPaul’s Drag Race Down Under.

Šou sa v plánovaných ôsmich epizódach bude držať osvedčeného formátu týždenných mini a maxi výziev a záverečného lip-sync súboja o život. Do porotcovského kresla si už klasicky zasadne RuPaul, jeho pravá ruka Michelle Visage a austrálsky stand-up komik, Rhys Nicholson – obrovský fanúšik šou neskrývajúci svoje nadšenie.

Rhys Nicholson
Zdroj: starobserver.com.au

„Prvé slová, ktoré mi kedy RuPaul povedal, boli vitaj v rodine a tak sa medzi nimi aj cítim. Ako súčasť rodiny. Ru a Michelle sú moje nové mamky a ja len dúfam, že v postprodukcii zo záznamu vystrihli časti, v ktorých na nich s nemým úžasom pozeráma snažím sa uveriť, že sedím vedľa nich.”

Rhys Nicholson o porotcovaní v súťaži

Ako hosťujúci porotcovia sú zatiaľ potvrdení rodený Novozélanďaň Taika Waititi, režisér marveloviek Thor: Ragnarok (2017) a očakávaného Thor: Láska a hrom (2020), a austrálska pop diva Kylie Minoque.

Predstavme si súťažiace queens

Zdroj: gaynation.co

Svoje motory v sobotu naštartovalo týchto 10 pretekárov: Anita Wigl’it (31), Art Simone (28), Coco Jumbo (29), Elektra Shock (28), Etcetera Etcetera (22), Karen from Finance (32), Kita Mean (34), Maxi Shield (46), Scarlet Adams (27) a Jojo Zaho (30).

A tá najlepšia drag queen si okrem prestížneho titulu prvej „Down Under“ drag superstar odnesie aj ročnú zásobu kozmetiky značky Revolution Beauty a finančnú výhru vo výške 30.000,- $.

Pikoška o vzťahoch mimo súťaž

Drag queens Kita Mean a Anita Wigl’it, ktoré spolu vystupujú ako duo a vlastnia drag bar – Caluzzi, si v rokoch 2018 – 2020 vyskúšali porotcovanie v novozélandskej drag šou House of Drag. V Drag Race Down Under sa ocitli v pozícii súťažiacich a súťažiť budú nie len jedna proti druhej, no zároveň aj proti Elektre Shock, ktorú ešte nedávno ako porotkyne hodnotili a ktorá je zároveň ich zamestnankyňou v Caluzzi. Z toho ešte môže byť pekná dráma, čo poviete?

Preteky o to, ktorá z kráľovien od protinožcov sa pridá k tohto roku už korunovanej Symone (USA) a Lawrence Chaney (UK), si môžete v najbližších týždňoch vychutnať na streamovacej službe WOW Presents Plus. Máte už svoju favoritku?

Zdroje:

Titulný obrázok: independent.co.uk

Text: pinknews.co.uk, ew.com, wikipedia.org, independent.co.uk

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →