Odporcovia LGBT+ komunity sa často oháňajú argumentom, že homosexualita je proti prírode. Realita však hovorí o niečom inom. V ríši zvierat nachádzame viacero príkladov homosexuálneho správania zvierat. V americkom meste Miami v štáte Florida pár pelikánov rovnakého pohlavia oslávilo 18. výročie ich „vzťahu.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Zdroj: lgbtqnation.com

Dvaja jedinci pelikána hnedého, Pepe a Enrique, si pred 18. rokmi spolu postavili hniezdo v Pelican Harbor Seabird Station na Floride. Vtedy si zamestnanci centra uvedomili, že títo dvaja samci tvoria pár.

Tento druh pelikánov je väčšinou sezónne monogamný, čo znamená, že na začiatku sezóny si vyberú partnera, zvyčajne opačného pohlavia, a tomu sú verní počas celej sezóny. Ďaľšiu sezónu si vyberú niekoho iného a zostávajú s ním do konca sezóny. Páry rovnakého pohlavia sa tvoria zriedkavo.

Halúzka ako znak náklonnosti

Zdroj: Facebook – Pelican Harbor Seabird Station

Na začiatku obdobia párenia si Pepe a Enrique zakaždým vyberú jeden druhého. Jeden z nich obdaruje toho druhého halúzkou z nejakého kríku na znak náklonnosti. Každú sezónu si spolu postavia hniezdo a zamestnanci im do neho dajú falošné vajcia, na ktorých striedavo sedia.

Občas sa stane, že sa starajú aj o ozajstné mláďatá. Príkladom toho je výbuch plávajúcej ropnej plošiny Deepwater Horizon v Mexickom zálive v roku 2010. Počas tohto nešťastia osirelo viacero pelikáních mláďat a Pepe a Enrique sa stali dočasnými rodičmi pre niektoré z nich.

Zdroj: lgbtqnation.com

Krídla anjelov

Centrum Pelican Harbor Seabird Station sa stará o poranené pelikány, prípadne inú divokú zver, ktorej domovom je južná Florida. Väčšina zvierat je po ošetrení a uzdravení pustená naspať do prírody. Pepe a Enrique sú jednými z mála stálych obyvateľov tejto stanice. Ich krídla sa žiaľ nikdy neuzdravili do takej miery, aby mohli byť pustení na slobodu.

Zdravotný problém, ktorým títo dvaja samci pelikána hnedého trpia, sa nazýva „anjelské krídla“. Namiesto toho, aby im krídla priliehali k telu, vyčnievajú im, čo pripomína krídla anjela.

Na webstránke centra Pelican Harbor je možné prispieť na staroslivosť tohto teplého pelikánieho páru skrz adopciu. Sledovať zvieratá v tomto centre možno aj cez YouTube kanál Seabird Station.

Zdroje:

Titulný obrázok: lgbtqnation.com

Text: pinknews.com, lgbtqnation.com

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →