Trailer druhej série seriálu Love, Victor sľubuje prvú lásku, rodinnú drámu a obavy a očakávania z prvého sexu. Séria bude mať premiéru 11.06.2021 na streamovacej službe Hulu a po roku sa konečne dozvieme, ako Victorovi rodičia zareagovali na jeho coming out.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Po komerčnom úspechu filmu Love, Simon (2018) mal v júni minulého roku premiéru jeho spin-off seriál Love, Victor. Výkonnými producentmi seriálu sú Isaac Aptaker and Elizabeth Berger, teda autori pôvodného filmu, a jeho dej sa odohráva na rovnakej strednej škole, kam o pár rokov neskôr prichádza nový žiak – Victor (Michael Cimino).

Zápletkou prvej séria bola Victorova cesta k sebaprijatiu poprepletaná bežnými stredoškolskými drámami. Vo chvíľach, keď si nevie dať rady, obracia sa prostredníctvom správ na Simona. Herec Nick Robinson (filmový Simon) nahovoril Simonove správy pre Victora a dokonca sa objavil v jednej z epizód.

Simon a Victor
Zdroj: imdb.com

Život out LGBT+ stredoškoláka

Prvá séria skončila Victorovým coming outom rodičom. Ten do jeho života prinesie nové výzvy – rodičia sa s jeho homosexualitou vyrovnávajú ťažko, jeho bývalá frajerka má zlomené srdce a Victor si hľadá cestu, ako byť na strednej škole vyoutovaným športovcom. A to všetko počas vzrušenia z nového vzťahu s Benjim (George Sear).

„Victor zaslúžene prežije úplne epické leto a nový školský rok začne po boku nového priateľa Benjiho,“ povedal pre magazín Entertainment Weekly producent Isaac Aptaker.

Benji a Victor
Zdroj: imdb.com

„Niekoľko z našich postáv začína v úvode sezóny nový vzťah, tak budeme spolu s nimi môcť preskúmať všetky tie partnerské prvýkrát – to sú vždy pútavé príbehy. Prvý sex, prvé milujem ťa, prvé stretnutie s rodičmi, všetko to pekné,“ dodal Aptaker. „Veľká časť tohto seriálu odráža skúsenosti jeho scenáristov. Každý z nich zalovil v pamäti a znova prežil všetky tie víťazstvá a traumy stredoškolských rokov.“

Okrem toho sa v seriáli upriami pozornosť aj na problém športujúcej stredoškolskej LGBT+ mládeže – šatne. Aptaker ich nazval „preplnené a často strašidelné miesto“ a s nadšením sa ponoril do problémov okolo LGBT+ ľudí v športe, kde je podľa neho stále obrovský nedostatok reprezentácie.

Zdroj: imdb.com

Prvá sezóna, rovnako ako svojho času film, zožala v LGBT+ komunite obrovský úspech. Popri všetkých tíndžerských seriáloch, v ktorých centre stojí hetero párik a kde teplé postavy vidíme prinajlepšom vo vedľajších úlohách (ak teda prežijú), sme sa konečne dočkali aj seriálu rozprávajúceho tínedžerskú queer love story so všetkým, čo k tomu patrí.

Pozvánkou pozrieť si druhú sériu nech vám budú slová Michaela Cimina: „Je o niečo pikantnejšia. To je asi to najsprávnejšie slovo, akým ju opísať.“

Zdroje:

Titulný obrázok: imdb.com

Text: pinknews.co.uk, gaytimes.co.uk, wikipedia.org

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →