Herečka Emma Corrin, ktorá si vo štvrtej sérii netflixového seriálu Koruna (The Crown 2016 – …) zahrala princeznú Dianu, sa so svojimi instagramovými followermi podelila o časť svojej cesty k sťahovaniu hrudníka. Zároveň si bez veľkého mediálneho „haló“ na svojom profile zmenila preferované zámená na „she/they“ (ona/oni).

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

O svojej skúsenosti sa na Instagrame rozpísala pod príspevkom s krásnymi portrétmi od queer fotografa Davida-Simona Dayana. Na sebe má na nich len podomácky vyrobený binder.

Zdroj: @emmalouisecorrin

Pod fotku napísala: „krátko predtým, než som si kúpila svoj prvý binder; blbnutie spolu s @sirdavidsimon; použili sme boxerské bandáže …“

V príspevku sa Davidovi-Simonovi poďakovala za fotky zachytávajúce (jej slovami) „veľmi intímny, vskutku nový, no cool moment v jej živote.“

„Je to cesta, však? Veľa odbočiek, zvratov a zmien, no to je v poriadku. Vychutnajte si to.“

„Sťahujte sa bezpečne a nájdite si spôsob, ktorý vyhovuje vám,“ doplnila na záver. Sama už momentálne používa naozajstný binder a v príspevku označila queer výrobcov @gc2b a @spectrumoutfitters špecializujúcich sa na potreby transrodových osôb, aby sa vo svojich telách cítili čo najkomfortnejšie.

Zdroj: @emmalouisecorrin

V komentároch jej niekoľko šoubiznisových kolegov a kolegýň nezanechalo povzbudzujúce komentáre, oslavujúce jej odvahu podeliť sa s tým, kým je. Bohužiaľ, ako sa dalo predpokladať, mnoho ľudí, väčšinou bez chápania súvislostí telesnej dysfórie a rodovej identity, vidí takéto zväzovanie hrude ako popieranie ženskosti, sebaubližovanie a zlý príklad pre mladé dievčatá. A títo sa v komentároch nechali hlasno počuť.

Nominácia na cenu Emmy a kde ju budeme môcť vidieť najbližšie?

Za stvárnenie princeznej Diany bola Emma nominovaná na televízne ocenenie Emmy v kategórii najlepšia herečka v hlavnej úlohe v dramatickom seriáli. O túto cenu sa v polovici septembra „pobije“ aj s transrodovou herečkou Mj Rodriguez, ktorá bola nominovaná za rolu Blancy Evangelisty v seriáli Póza (Pose; 2019 – 2021).

Zdroj: @emmalouisecorrin

Emma sa na adresu Mj Rodriguez netají obdivom:

„Si mojou absolútnou hrdinkou a skutočnosť, že vďaka tejto nominácii možno zistíš, kto som, je pre mňa aboslútne úžasná!“

Emmu budete mať najbližšie možnosť vidieť vo filme My Policeman, ktorý vyjde v roku 2022 na platforme Amazon Prime. Inšpiráciou preň je kniha s rovnomenným názvom od autorky Bethan Roberts. Ústredná zápletka sa točí okolo ľúbostného LGBT+ trojuholníka, v ktorom si okrem Emmy zahrajú aj spevák Harry Styles a herec David Dawson.

David Dawson a Harry Styles si zahrajú gejský milenecký pár. Máme sa na čo tešiť.
Zdroj: justjared.com

Zdroje:

Titulný obrázok: imdb.com

Text: pinknews.co.uk, gaytimes.co.uk, instagram.com, justjared.com, wikipedia.org

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →