Prezident Vladimír Putin sa na výročnom stretnutí Valdajského medzinárodného diskusného klubu v Soči vyjadril k LGBT+ komunite – práva transrodových ľudí označil za zločin proti ľudskosti. Jeho prejav smeroval najmä k liberálom.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

zdroj: rt.com

Trans aktivisti chcú zničiť tradičnú rodinu

Podľa slov ruského prezidenta by sa deti nemali učiť, že chlapci sa môžu stať dievčatami a naopak. Tento štýl výučby detí vraj vymysleli trans aktivisti, ktorí chcú zrušiť základné veci ako matka, otec či rodina.

Argumentoval, že kvôli tomu, aby sa ľudia, ktorí sú si neistí vo svojom pohlaví, nerozrušili, nahradili sa základné termíny. Z matky a otca sa stali rodič jedna a rodič dva a z materského mlieka ľudské mlieko.

To všetko sa podľa neho skrýva pod pojmom progres.

Rusko má na základe jeho slov svoje vlastné hodnoty a tradície vychádzajúce z histórie, ktorých sa bude v tomto prípade držať.

„Sú to ich práva, ale žiadame ich, aby sa vyhýbali nášmu domovu. Máme na tieto veci iný pohľad.“

Vladimir Putin
zdroj: nbcnews.com

Postoj prezidenta k tranrodovým osobám a LGBT+ komunite

Svoj postoj ku komunite ruský prezident nikdy neskrýval a viackrát opísal situáciu v krajine.

V roku 2019 sa Putin vyjadril, že si Rusko udržiava uvoľnený vzťah s LGBT+ komunitou. Rusi podľa neho nie sú proti tejto komunite, avšak deti by sa mali v tomto prípade vynechať a neovplyvňovať ich. Ony samé by sa mali rozhodnúť, kým chcú byť.

Krajina v roku 2013 predstavila zákon, ktorý zakazuje propagovať netradičné sexuálne hodnoty medzi mládežou ako súčasť plánu zachovania rodinných hodnôt. Tento zákon bol kritizovaný množstvom medzinárodných skupín, na čo Putin odkázal, že je dôležité ochrániť deti.

Zdroje:

Titulný obrázok: huckmag.com

Text: rt.com, washingtonblade.com

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →