Ako vyzerá život LGBT+ ľudí na Slovensku? Ako prebieha coming out? Kto s ním môže pomôcť? Môže byť LGBT+ človek veriaci? Čo zažívajú transrodoví ľudia? Čo si o komunite myslí verejnosť a čo nás ešte čaká? Nielen na tieto otázky prináša odpoveď Dúhový Dokument pod vedením Matúša Hučka a Adriány Mackovčákovej v spolupráci s Dúhy.sk a Mladí, o.z.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Dúhový Dokument je 4-dielna dokumentárna séria mapujúca život LGBT+ komunity na Slovensku. Predstavuje ľudí patriacich do tejto menšiny a ich príbehy; organizácie, ktoré pomáhajú komunite žiť lepší život, ale pýta sa aj druhej strany, čo im na komunite vadí a prečo bojujú proti nej.

Upútávka na Dúhový Dokument.

Epizódy budú vychádzať týždeň po týždni na duhovydokument.sk, kde ich môžete bezplatne pozerať, na Facebooku Dúhy.sk a na YouTube kanále Dúhy. Už v túto chvíľu je možné sledovať epizódu Coming Out.

V sobotu 6. 8. o 19.00 vychádza epizóda Náboženstvo, 13. 8. o 19.00 vychádza epizóda Transrodovosť a 20. 8. o 19.00 vychádza posledná epizóda – Budúcnosť.

Premiéra Dúhového Dokumentu sa konala 30. 7. 2022 o 19.00 v Kine Lumière v Bratislave.

Dúhový Dokument vznikol vďaka podpore Fondu pre podporu LGBT+ komunity v Nadácií Pontis, podpore veľvyslanectva Holandského kráľovstva a pravidelných podporovateľov Mladí, o.z.
Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →