Večer kde môže byť každý a každá sám sebou. Otvorený pre všetky sexuálne orientácie, pre páry aj single ľudí. Už túto sobotu, 15. 10. o 20.00 v Novej Cvernovke v Bratislave. Súťaž o vstup zadarmo pre dvoch ľudí, program a nákup vstupeniek na konci článku.

Poď na Dúhy! Zaregistruj sa na najväčšiu LGBT+ sociálnu sieť na Slovensku!
Viac informácií →

Idea Teplého Venčeku vznikla už minulý rok, ako odpoveď na stupňujúce útoky ultrakonzervatívnych poslancov a poslankýň, ktorí prešli od “tradičných” verbálnych útokov na LGBT+ komunitu do útokov legislatívnych. Snahy o oslabenie už nedostačujúcich občianskych a ľudských práv príslušníkov tejto komunity nás presvedčili o potrebe eventu, ktorý by oslavoval práve coming out, coming out v zmysle prijatia samého seba, prijatia druhého do komunity, v ktorej je vítaný/á, v ktorej je doma. 

Celý event je založený na idei venčeku. Tradičný venček je zväčša prvým momentom, kedy ako mladí ľudia verejne, pred našimi priateľmi a rodinou, tancujeme v páre. Je to samozrejmosť, ktorou si prešiel skoro každý/á, kto dokončil strednú školu. Je to zároveň spoločenský rituál, ktorým nebadane ukazujeme, že prechádzame zo sveta detí do sveta dospelých. 

Všetci pekne oblečení, dievčatá v šatách, chlapci v oblekoch, ukazujeme, že zapadáme do sveta okolo nás. Že sa neodlišujeme, že sme “normálni”. Tancujeme v pároch, dievča a chlapec, ktoré korešpondujú s tradičným vnímaním toho “čo sa patrí”. 

No realita je často iná. Preto sme sa rozhodli zobrať koncept venčeku a spraviť ho inkluzívnejším a otvorenejším pre všetkých a všetky. Venček aj coming out, sú dôležité míľniky v živote človeka, jeden je formálnym prechodom do dospelosti a druhý je akt sebaprijatia a sebapotvrdenia svojej vlastnej identity pre seba samého ako aj pre svoje okolie. 

Preto budeme oslávovať Medzinárodný deň Coming out-u venčekom. Spojiť tieto dva akty do jedného a vytvoriť bezpečný, príjemný a slobodný priestor pre všetky páry, pre všetkých single ľudí, patriacim ku všetkým sexuálnym orientáciam. Večer plný radosti a oslavy našej vlastnej prirodzenosti. 

Večer otvorí príhovorov právnička a dúhová mama Lucia Plaváková a po nej bude nasledovať performance od talentovaného slovenského herca Petra Tilajčíka. Oficiálnu časť večera ukončia 3 valčíky, ako odkaz na tradičný venček a zároveň možnosť zatancovať si klasický tanes s tými, s ktorými chceme. 

Prvá polovica večera sa bude niesť v znamení tutti frutti a otvárať ju bude DJ set mladej hviezdy bratislavskej DJ komunity od Transmisie. Po nej nasleduje Trevor Horny známy svojím vycibreným hudobným vkusom. Po polnoci s prejdeme do sveta techna kde zahviezdi španielsky DJ LEDUQ: A RebelBunnie. Večer nám zatvorí neuveriteľná a jedinečná DJ Happydural, najžiadanejšia DJka medzi Viedňou a Budapešťou.

Program

  • 20:00 – Door open 
  • 20:30 – Event opening (Speech by Lucia Plaváková, Performance of “I am what I am” by Peter Tilajčík, Valčíky) 
  • 21:00 – Transmisia 
  • 22:30 – Trevor Horny 
  • 00:00 – LeDuq: A RebelBunnie (ES) 
  • 01:30 – DJ Happydural 
  • 03:00 – End 

Dress Code: Business Professional Yassified – jewelry, earings, rings, necklaces, glitter, make-up, high heels etc. go over the top hunty)

Nákup vstupeniek: https://goout.net/sk/international-coming-out-day-teply-vencek/szuwifu/ (8 – 10 €)

(TS organizátorov Teplého Venčeku)

Súťaž

Máš už appku Dúhy? Ak ešte nie, určite si ju stiahni, okrem super komunity tam nájdeš aj súťaž o lístky na Teplý Venček – stačí, ak napíšeš do komentára pod súťažný príspevok od @duhy.sk, s kým pôjdeš na tento event. V stredu 13. 10. o 20.00 vyberieme víťazný komentár!

Podporte magazín nákupom v Dúhovom obchode

Pridaj sa do nášho tímu!
Baví ťa písať? Chceš mať svoj článok u nás na magazíne? Ozvi sa nám!
Napiš na magazin@duhy.sk →